Robert Echaust z poznańskiego Platinum Palace Residence zdobył Kulinarny Puchar Polski 2011!
Międzynarodowe jury złożone z uznanych mistrzów kucharskich z Europy bardzo wysoko oceniło konkursową potrawę z policzków cielęcych z mięsa dojrzewającego i świeżych raków.
Podczas konkursu, mistrzowi asystował Jakub Walczak.
{loadposition adsense2}
Zwycięzca, najlepszy kucharz w Polsce, otrzymał nagrodę wysokości 15 tys. złotych, atrakcyjne zagraniczne szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym oraz międzynarodową sławę i prestiż.
Kulinarny Puchar Polski to jedyny konkurs, o tej tematyce, któremu wspólnie patronują najważniejsze polskie stowarzyszenia branżowe.
Konkursem coraz bardziej interesuje się międzynarodowe środowisko gastronomiczne. Tegoroczny konkurs rekomendowało World Association of Chefs Societies – Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni.
—
Źródło: kpp.mtp.pl, red. Portal Wielkopolski.